Hoeve Galderzicht

Beschikbaar

Omschrijving

Manege Hoeve Galderzicht

Dressuurlessen: Het overgrote deel van de lessen bestaat uit dressuurlessen. Vrijwel elke dag is er een les die past bij jouw niveau. De groepen worden samengesteld op basis van rijervaring, maar er wordt ook gekeken naar leeftijd. We bieden een zeer afwisselend lesprogramma. Hierin komen ook o.a. springen en carrousel rijden aan bod. In de groepslessen, rijdt men verspreid door de bak, dus niet achter elkaar. 

Voor mensen/kinderen die onzeker of angstig zijn, starten we graag eerst met een apart traject, waarbij we ze eerst 1 op 1 begeleiden doormiddel van privélessen. We streven ernaar om zo snel mogelijk door te stromen naar een passende groep. Dit alles gaat uiteraard in overleg. Van iedereen die nieuw start met rijlessen (niet bij de ponyclub of kabouter), verwachten we eerst dat je een privéles volgt. Dit is om te kunnen bepalen welke les het beste bij jou past en om de verzorging door te nemen; begeleiden van paard/pony, poetsen, op- en afzadelen e.d. een goede start is belangrijk!

Springlessen: Het is ook mogelijk om een springlessen te volgen. Ook hierin zijn verschillende niveaus voorzien, we beschikken dan ook over een ruime springtuin waar u van beginner tot Z-niveau u hart kan ophalen. Techniek, balans en meedenken in het parcours zijn onderwerpen die wij hoog in het vaandel dragen bij de springlessen. Het wedstrijdgericht rijden komt hierbij zeker aan bod.

PonyClub: Elke woensdag middag en zaterdag is iedereen van 6 tot 14 jaar van harte welkom! In twee uur tijd gaan spelenderwijs met een stukje theorie en heel veel praktijk, kinderen leren omgaan met pony’s en wat er allemaal bij komt kijken! Af en toe komt er wel eens iets voorbijlopen, kruipen, zwemmen of vliegen… Ook hier besteden we graag aandacht aan.
Het is een echte buitenactiviteit, maar bij slecht weer kunnen we uiteraard alles overdekt doen. Ons streven is echter zoveel mogelijk buiten in de natuur te zijn met de pony’s! We leren de basis van het echte paardrijden. De kinderen zijn 2 uur bij ons, dus de ouders kunnen heerlijk genieten van een hapje/drankje in onze herberg, maar ook even de boodschappen doen, met de hond wandelen, etc… Het is niet de bedoeling dat de ouder blijven kijken, we leren de kinderen namelijk zelfstandig alles te gaan doen en ouders gaan nou eenmaal van natura helpen… 

Kabouterles: Voor kindjes van 2,5 tot 6 jaar die het leuk vinden om samen met hun ouder/begeleider,  één keer in de twee weken lekker pony te hobbelen. De ouder/begeleider dient zelf de pony vast te houden tijdens deze lesjes, alles gaat spelenderwijs en dit is géén “echte” paardrijles, dat vinden wij niet verantwoord op deze leeftijd. We leren wel balans, houding en plezier hebben samen, het echte rijden komt later wel!  

Privéles: Om welke reden ook, een privéles is wel eens fijn. Net dat ene even bijschaven, angst overwinnen, een zit lesje of juist nog een extra keer trainen voor een wedstrijd. Onze instructeurs staan altijd voor je klaar!

Crosstraining: Met onze trots op het erf Okke Peemen (google anders even), durven we echt wel onze laarzen uit te trekken om er naast te lopen! We hebben een super gaaf buiten crossterrein en bouwen ook wel eens de mega binnenbak om tot 1 cross walhalla. Vraag gerust is naar de mogelijkheden!

Bosritten: Op slechts 10 minuten zijn we in de ‘achtertuin van Breda’, wat wellicht oneerbiedig klinkt voor een prachtig bos als het Mastbos. Hier bevinden zich brede, lange ruiterpaden en kunnen we uren rijden en genieten van de prachtige natuur die het mastbos ons kan bieden.

Buitenwandeling voor kinderen aan de hand: 
Als het weer het toelaat, plannen we graag buitenritten in. Wanneer u genoeg ervaring heeft om uw eigen kind te begeleiden kunt u een pony aan de hand mee nemen voor een wandeling, uw kind kan dan op de pony of met u mee wandelen. Voor echte pro’s zijn bosritten ook mogelijk, denk bv aan moeder en dochter samen in het bos! Vanaf oktober t/m april mogen we op het strand van de Galderse meren, dus als het weer het toelaat is zelfs zwemmen een optie!

Kinderfeestjes: Kinderfeestjes staan garant voor pret en lol! 
Er zijn heel veel dingen mogelijk, o.a. ponyrijden, disco, springkasteel, ponywandeling, stokpaardjes race enzovoort… De activiteiten kunnen allemaal overdekt plaatsvinden, dus bij slecht weer gaat alles gewoon door! Ook bij u op locatie is van alles mogelijk, weleens een paard in uw gang gehad (onze Mr. Nilsson past met zijn 1.10m overal)? 

Alles kan en mag, we vertellen u graag meer over alle mogelijkheden in een persoonlijk contact.

Leasepony/paard: Al onze pony’s en paarden zijn ook te lease, bij de prijs inbegrepen zit: 1x per week groepsles! Je moet alles zelfstandig kunnen doen en onder de 16, dien je te worden begeleid door 18+. Vraag één van onze instructeurs naar de mogelijkheden en voorwaarden!

Ponykamp: Laat het feest maar beginnen! Pony, paard, pony, paard, pony, paard, pimp je pony, pony, paard, bonte avond (incl. bonte mascotte), pony, paard, eten, pony, paard, drinken, pony, paard, zwemmen & waterspelen (bij mooi weer), pony, paard, stokpaardjes race, thema’s zullen wisselen, zodat we altijd iets nieuws aanbieden! We organiseren kampen met en zonder overnachting! Mee brengen van eigen pony/paard is zeker mogelijk! Dagkamp is van 9:00 tot 17:00!

 


Faciliteiten

Activiteiten Buitenritten Huifkartocht Kinderfeestjes Ponykamp
Buitenrijden Strand Bos Hei Overig
Lease Paard Pony
Lessen Dressuur Springen Mennen Rijden met een beperking Eventing
Rijbanen Binnenbaan Buitenbaan Springtuin

Afbeeldingen

Andere advertenties van deze persoon

Hoeve Galderzicht