HC Zeegersloot

Beschikbaar

Omschrijving

HC Zeegersloot (Alpen aan den Rijn) wordt beheerd door de Stichting Hippisch Centrum Zeegersloot. Op HC Zeegersloot is ook de Landelijke Rijvereniging en Ponyclub de Alphense Ruiters gevestigd welke is aangesloten bij de landelijke sportbond (K.N.H.S.). De Stichting en Vereniging hebben een gezamenlijk bestuur.

Op HC Zeegersloot leren we u en/of uw kinderen paardrijden! De minimumleeftijd is 5 jaar (minilessen) maar wanneer uw zoon of dochter klaar is voor paardrijden kan natuurlijk per kind verschillen. We organiseren gedurende de week diverse paarden- en ponylessen voor alle leeftijden en niveaus. U krijgt les in één van onze drie rijbakken en in de zomer is de kans groot dat u een buitenrit gaat maken in het fraaie recreatiegebied Zegersloot. U krijgt gevarieerd les van één van onze instructeurs waarbij ook eens een sprongetje gemaakt wordt. Bij mooi weer kan dit zelfs in onze eigen springtuin.

Bij ons kunt u ook terecht voor minilessen. Dit zijn rijlessen van 20 minuten voor kinderen vanaf vijf jaar. In deze lessen leert uw kind de beginselen van het paardrijden op een veilige manier. De instructeur houd het paard/pony vast aan een longeerlijn en begeleid de ruiter. Zodra ze het beter onder de knie hebben kunnen ze doorstromen naar een les van een uur.

Op HC Zeegersloot worden het hele jaar door diverse activiteiten georganiseerd voor ieder wat wils, zowel met als zonder paard! Bij ons vinden bijvoorbeeld K.N.H.S. wedstrijden, onderlinge wedstrijden, clinics en demonstraties plaats. Ook voor kinderen is er veel te beleven. Je kunt bij ons je poetsdiploma halen, wedstrijd rijden (zowel B als L proeven worden gereden) en op ruiterdagkamp. Hierbij wordt met een staf van instructeurs en vrijwilligers een dag vullend programma voor de kinderen georganiseerd! Er worden spelletjes gehouden (met en zonder pony's/paarden), lekker buiten gereden, gepoetst en getut met de pony's en een waterballet behoort tot de mogelijkheden.

Veel van onze leden gaan jaarlijks op ruiterkamp in de bossen. Verder worden er sinds kort ook jaarlijks onze clubkampioenschappen gehouden. De deelnemers strijden gedurende het jaar in diverse disciplines zoals dressuur, springen, behendigheid en cross om deze titel!

In de zomer wordt traditiegetrouw een gezellig barbecue georganiseerd. 

Onze ActiviteitenCommissie houdt zich druk bezig met het organiseren van de activiteiten op de manege. De commissie wordt volledig bemand door leden die zich vrijwillig hiervoor inzetten.


Faciliteiten

Activiteiten Buitenritten
Buitenrijden Overig
Lessen Dressuur Springen Rijden met een beperking Eventing

Afbeeldingen

Andere advertenties van deze persoon

HC Zeegersloot

  • 1. Stalzoeken.nl
  • Westkanaalweg 17
  • 2403 NA, Alphen aan den Rijn
  • 06-11369543